[[…nurieeta…]]


Quan el cel té fred
25 desembre 2009, 0:59
Filed under: General

UNA MIRADA DIFERENT

Montserrat Roig pensa que les dones tenim una mirada bòrnia, és a dir, que estem manques d’un ull. Però, açò que implica?

Les dones, per desgràcia, sempre hem estan subjectes als homes; i quan volíem volar i escapar dels nostres pares o marits se’ns ha considerat bruixes… De fet, hi ha una versió sobre la creació de la dona que diu que aquesta la concebí Déu a partir de la costella d’un home; en conseqüència, la dona sempre ha estat considerada un ser inferior, ja que ha estat creada a partir de l’home, a necessitat l’home per a existir.

Avui en dia encara hi ha impresentables que pensen això, però les dones estem reivindicant-nos, estem decidint el que volem i el que no volem fer, i poc a poc ho aconseguirem.

La nostra autora es posicionà davant una postura clarament feminista i escriví alguns llibres on la protagonista era la dona, com per exemple ¿Tiempo de mujer?, publicat el 1980.

Aquesta, junt a les 146 dones que moriren el 8 de març de 1908 a Nova York, entre d’altres, ens donen exemple de com lluitar contra una de les més grans injustícies.

Juntes, aconseguirem que el lema de la Revolució francesa es faja llibertat.

Juntes aconseguirem que la nostra mirada no siga una mirada bòrnia, sinó una mirada completa, una mirada on no es reflexe la por…

Perquè nosaltres també volem llibertat, igualtat i fraternitat.

SDC11394





No Comments so far
Leave a comment



Leave a comment
Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>



¡IMPORTANTE! Responde a la pregunta: ¿Cuál es el valor de 9 4 ?