[[…nurieeta…]]


Quan el cel té fred
15 gener 2010, 11:45
Filed under: General

LA IGUALTAT DE LA DIFERÈNCIA

És curiós el fet que hi han coses que mai canviaran. Ho poguérem comprovar a les observacions que feia Pla al seu Quadern gris, on exposa que discutia amb els seus pares, a l’igual que ens passa a nosaltres, uns adolescents que ens conformem en poquíssimes coses.

I també ho podem observar a Digues que m’estimes encara que siga mentida, on l’autora explica a la pàgina 72: <<una escriptora morta ja no fa nosa, i alehores podem enriquir-nos escrivint sobre la seva vida, com és el que passa amb Mercé Rodoreda: avui en dia es fa bugada dels secrets que ella va ocultar de manera tan ferrenya>>.

Totalment d’acord amb l’autora, i vosaltres lectors? Les coses no canvien, sembla que la fisiologia humana és la mateixa. Perquè, a veure… què ha passat després de la mort del rei del pop? Doncs que han començat a eixir hipòtesis sobre la seua mort, s’ha parlat, s’ha blasfemat, s’ha criticat… a una persona que no pot replicar perquè està morta (encara que alguns ingenus pensen que no siga així).

Reprenent el fil d’aquesta reflexió, trobem que la Rodoreda ha omplit fulles i fulles després de la seua mort, quant ella ja no podia parlar més enllà de les seues novel·les.

En fi, curiositats o filologia humana? Realment som tan distints com semblem?




No Comments so far
Leave a comment



Leave a comment
Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>



¡IMPORTANTE! Responde a la pregunta: ¿Cuál es el valor de 2 12 ?